Nieuws

Win­ters­feer in Dam­me zet 10.000ste bezoe­ker in de bloemetjes

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Damme baden het historische Sint-Janshospitaal en de aanpalende gebouwen nog altijd in een magische kerstsfeer. Elk jaar tovert bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel uit Brugge nieuwe taferelen uit zijn hoed voor het evenement. Vanmorgen kwam de 10.000ste bezoeker over de vloer.

Wintersfeer is al aan de zesde editie toe. Voor bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel uit Brugge is het elk jaar een grote uitdaging om het Sint-Janshospitaal origineel en sfeervol aan te kleden. "We hebben een goede ploeg en zijn op elkaar ingespeeld. We kennen de ruimtes en iedereen heeft er ook voeling mee. Maar er zijn dingen die hier echt ter plaatse bedacht worden en in elkaar gestoken", legt Van Pamel uit. 

"De lat ligt steeds hoger, de mensen verwacht veel en elk jaar meer en meer en nog groter. Bij mij is er altijd enorme druk."

Frederiek Van Pamel, bloemenkunstenaar

10.000ste bezoeker

Tijdens Wintersfeer draait alles rond beleving. Bezoekers lopen door, onder en tussen de sfeervolle installaties, en dat lijkt hen goed te bevallen. Burgemeester Joachim Coens mocht deze morgen de 10.000ste bezoeker van Wintersfeer verwelkomen.  De elfjarige Helena uit Oostende kreeg - hoe kan het ook anders - een boeket bloemen van Frederiek Van Pamel. 

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Celien Tanghe