Nieuws

Wevel­gem ver­biedt nieu­we fiber­wer­ken van Proxi­mus: De maat is vol”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Wevelgem mag Proximus geen nieuwe sleuven meer graven om hun fibernetwerk uit te breiden. Dat heeft het gemeentebestuur beslist omdat Proximus de plaatsen waar al gewerkt werd, nalaat goed te herstellen.

Overal in Vlaanderen is Proximus aan het werk om hun fibernetwerk uit te breiden. Zo’n netwerk zorgt voor snel en stabiel internet en wordt ondergronds aangelegd. Daarvoor moet Proximus heel wat sleuven in voetpaden en groenzones uitgraven. Na de werken moeten die uiteraard terug hersteld worden, en net daar knelt het schoentje in Wevelgem. “Voetpaden worden hersteld met gebrekkige materialen, worden niet of te laat dichtgemaakt, waar groenzones opengemaakt werden, wordt het gras niet of laattijdig ingezaaid… De maat is vol”, klinkt het bij het stadsbestuur.

Daarom mag Proximus voorlopig niet met nieuwe werken beginnen in de gemeente, en dat terwijl er nog 2,8 kilometer aan werken op de planning staat.

“Voetpaden worden hersteld met gebrekkige materialen, worden niet of te laat dichtgemaakt, waar groenzones opengemaakt werden, wordt het gras niet of laattijdig ingezaaid…"

Stijn Tant, schepen van Openbare Werken

Klachten van inwoners

De gemeente houdt een tweewekelijks overleg met de aannemer van Proximus en wees daarbij al meerdere keren op de klachten van inwoners. “We stellen vast dat de klachten nog altijd over dezelfde plaatsen gaan. We volgen de problemen al een tijdlang van dichtbij op, maar ondanks de vele vergaderingen merken we geen verbetering. Hoog tijd om in te grijpen”, zegt schepen van Openbare Werken, Stijn Tant.

"We volgen de problemen al een tijdlang van dichtbij op, maar ondanks de vele vergaderingen merken we geen verbetering."

Stijn Tant, schepen van Openbare Werken

Proximus krijgt tot eind augustus de tijd om alle gebrekkig uitgevoerde werken recht te zetten. Daarna zal de gemeente zelf alle locaties gaan controleren. Pas wanneer de gemeente groen licht geeft, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden. 

Voorlopig is Proximus niet bereikbaar voor een reactie.

Celien Tanghe
Ben Storme