Nieuws

West­toer en OVAM zet­ten in op pro­pe­re stran­den met nieu­we afvalbakken

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In acht kustgemeenten moeten nieuwe afvalbakken de stranden deze zomer proper houden. Provinciebedrijf Westtoer en OVAM hebben 38 nieuwe strandafvalbakken geplaatst langs de kustlijn. Er zijn drie compartimenten: restafval, PMD en opruimmateriaal voor vrijwilligers. Het project is vandaag voorgesteld in Koksijde.

In de kustgemeenten De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Blankenberge zijn vanaf deze zomer nieuwe strandafvalbakken te vinden. De bakken hebben drie compartimenten, waaronder voor restafval en PMD. Er is ook ruimte voor opruimmateriaal voor vrijwilligers, bijvoorbeeld van de Proper Strand Lopers die opruimacties organiseren op het strand. Bij de afvalbakken komen ook informatieborden.

“Zwerfvuil is ook aan onze kust een probleem.”

Danny Wille

"Preventie van afval en hergebruik van materialen zijn voor OVAM essentieel. Want voorkomen is beter dan genezen", zegt adjunct-directeur-generaal bij OVAM Danny Wille. "Dat geldt zeker voor afval. Maar we zijn niet blind voor de realiteit op het terrein. Zwerfvuil is ook aan onze kust een probleem. OVAM en Proper Strandlopers werken al jaren goed samen met de kustgemeenten. Met deze 38 lokaal geproduceerde strandvuilnisbakken ondersteunen we onze kustgemeenten en de vrijwilligers bij de start van het zomerseizoen. Samen maken we morgen mooier. En houden we onze stranden proper."

Afvalbak2
De redactie