Nieuws

Kort­rijk­se leer­lin­gen vie­ren week van de pia­no met con­cert op restaurant

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Conservatorium van Kortrijk houdt deze week de 'Week van de Piano'. Daarmee wil ze de aankoop vieren van vier nieuwe vleugelpiano's en twee nieuwe buffetpiano's. 

Vanmiddag gaven leerlingen een concert in de horecazaak en ontmoetingsruimte Budakitchen. De leerlingen speelden klassiek en een breed jazz-poprepertoire om de week van de piano te vieren.

Verouderde piano's

"Toen Erik Desimpelaere in 2020 startte als nieuwe directeur van ons Conservatorium, haalden we een getalenteerd pianist binnenn," zegt schepen van deeltijds onderwijs Kelly Detavernier. 

"Hij wees ons al snel op de verouderde piano's en we maakten dan ook graag werk om nieuwe piano's aan te kopen. Een stevige investering van 150.000 euro die we er als muziekstad graag voor over hebben om leerlingen met kwaliteitsvolle piano's aan de slag te laten gaan."

Afsluiten met Jef Neve

De Week van de Piano begon in het weekend al met de Oekraïense pianist Vitaly Samoshko, oud-winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd. de week eindigt zaterdag met een concert van toppianist Jef Neve.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse