Nieuws

Ware­gem­se pre­mi­è­re voor docu­men­tai­re over ultra­lo­per Karel Sabbe

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Gisteravond ging de documentaire over ultraloper Karel Sabbe in première in De Schakel in Waregem.  In de film volgen we Sabbe tijdens de ‘Barkley Marathons’ in de VS: de zwaarste ultraloop in de wereld. Hij finishte er vorig jaar met nog maar 7 minuten op de chrono.

Een volle zaal voor de nieuwe documentaire over ultraloper Karel Sabbe en zijn onwaarschijnlijke prestatie vorig jaar: de Barkley Marathons. Een heuse thriller, maar Karel en zijn team geven ons nu een verrassende inkijk in wat zich werkelijk afspeelde. “De film toont vooral mijn menselijke kant. Ik had het zeer moeilijk om die Barkley Marathons effectief te finishen. We kregen heel veel tegenslagen op ons bord waar ik mee moest omgaan”, zegt Sabbe.

"De film toont vooral mijn menselijke kant."

Karel Sabbe, ultraloper

Als kijker stap je mee met in het verhaal en voel je als het ware hoe diep Sabbe is moeten gaan om te finishen. “Hoe zot is hij? Het is fantastisch dat je zoiets kan doen als Belg. Dat je zoiets fenomenaals kan realiseren”, zegt een enthousiast toeschouwer. De docu brengt ook alle emoties van toen opnieuw naar boven. “Het is verbazingwekkend hoe kalm wij leken, want er ging toen echt van alles door ons hoofd", zegt zijn vriend, schoonbroer en begeleider Joren Biebuyck. 

Binnenkort stellen Karel en Joren de film ook voor in Kinepolis Gent, Antwerpen en Kortrijk.

Stefaan Six
Laurens De Jaegher