Nieuws

Ware­gem­se avant-pre­mi­è­re voor debuut­film Wan­nes Destoop

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Cinema Schakelbox in Waregem is gisterenavond de debuutfilm van Wannes Destoop, Holy Rosita, in avant-première gegaan. Waregemnaar Destoop was ook zelf aanwezig. Voor de vertoningen in Waregem zijn al 1000 tickets verkocht. 

De film kende al een eerdere première op Filmfestival Oostende, maar aangezien Waregem de thuisstad is van Destoop, kon ook daar de rode loper niet ontbreken. In Holy Rosita vertelt de regisseur het verhaal van Rosita, een vrolijke en geliefde vrouw met een sterke wens om moeder te worden. Maar haar omgeving maakt zich zorgen: ze lijkt nauwelijks in staat om voor zichzelf te zorgen. Wanneer Rosita toch zwanger wordt, besluit ze het geheim te houden.

Genoeg voer voor een emotioneel verhaal dus, waarmee Destoop niet aan zijn proefstuk toe is. Zo maakte hij in 2010 de kortfilm Badpakje 46, dat hoge ogen gooide in Cannes. In 2020 volgde de geprezen serie Albatros. Wie goed oplet, kan trouwens een aantal Waregemse locaties ontdekken. Zo werd er gefilmd bij het stadion van S.V. Zulte-Waregem en de Stadionvijvers. Ook in Oostende vonden opnames plaats.

Wie de avant-première miste, kan ook de komende periode nog terecht in de Schakelbox. Daar staan nog heel wat extra vertoningen gepland, waarvoor al 1000 tickets de deur uitgingen.

Stefaan Six
Laurens De Jaegher