Nieuws

Vrouw komt om bij onge­val met trein

2018-05-15 00:00:00 - Vrouw komt om bij ongeval met trein

In Harelbeke heeft zich dinsdag kort na 17 uur een verkeersongeval voorgedaan waarbij een trein een wagen heeft gegrepen. Een bijna 80-jarige vrouw kwam daarbij om het leven. 

Dat bevestigen het West-Vlaamse parket, afdeling Kortrijk, en brandweerzone Fluvia. Op de spoorwegovergang aan de Steenbrugstraat een kleine wagen gegrepen werd door de trein die uit richting Zottegem kwam. Door de klap werd de wagen weggeslingerd en kwam in een diepe gracht terecht langs de spoorlijn.

De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse, maar voor de vrouw kwam alle hulp te laat. Door het ongeval ligt het treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde momenteel stil. Een 40-tal reizigers dat op dat moment op de trein zaten, werden met de hulp van de brandweer geëvacueerd en met vervangbussen naar het station van Kortrijk overgebracht.

Verwacht wordt dat het treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde deze avond nog verschillende uren onderbroken zal zijn. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn momenteel nog onduidelijk. Volgens het parket werkten de signalisatie en de slagbomen normaal.

Belga