Vrien­din van Luca Bre­cel krijgt 37 maan­den voor­waar­de­lijk voor drugshandel

Laura Vanoverberghe

© Belga

Laura Vanoverberghe (25) is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. De vriendin van Luca Brecel bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

De bal ging aan het rollen toen Wayan Z. (31) op 25 juni 2022 door zijn ongepast rijgedrag gecontroleerd werd door de scheepvaartpolitie. De Blankenbergenaar was net als zijn minderjarige passagier in het bezit van cannabis. Bij de daaropvolgende huiszoeking werden cocaïne, cannabis en heel wat verboden wapens aangetroffen. Laura Vanoverberghe lag in de woning van Z. te slapen.

Rechtbank brugge
Nieuws

Vriendin van Luca Brecel wil opschorting voor drugshandel

35.000 euro

Na zijn vrijlating begon Wayan Z. opnieuw op grote schaal te dealen. Het onderzoek wees uit dat de bende zichzelf het C-Team noemde. Ze brachten niet enkel cocaïne, maar ook cannabis, MDMA, speed, xtc, mephedrone en hasj aan de man. Uit bankonderzoek bleek dat verschillende klanten in totaal 35.000 euro op de rekening van Vanoverberghe stortten. De bende werd uiteindelijk begin juli 2023 opgerold.

Drugsvrij

De verdediging van Laura Vanoverberghe drong aan op opschorting, gekoppeld aan voorwaarden. Meester Koen Huys legde uit dat zijn cliënte bij haar arrestatie in september 2023 volledige bekentenissen aflegde. Sinds januari 2023 is ze ook volledig drugsvrij. "Geen haar op mijn hoofd denkt eraan om terug te gaan naar mijn vorige omgeving", zei ze in haar laatste woord.

De rechter veroordeelde Wayan Z. en Gregory D. (34) uit Lievegem zoals gevorderd tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf. Jorinda D. (27) uit Damme en Laura Vanoverberghe kregen 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. In totaal werd ruim 57.000 euro verbeurdverklaard.

Belga