Nieuws

Voor­uit pakt in West-Vlaan­de­ren uit met nieu­we namen voor de komen­de verkiezingen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De partij Vooruit heeft voor West-Vlaanderen zijn volledige lijsten bekend gemaakt waarmee de partij op 9 juni 2024 naar de kiezer wil trekken. Opvallend is dat er op de tweede plaats, zowel Vlaams als federaal, gekozen wordt voor twee nieuwe gezichten: Nawal Maghroud uit Kortrijk komt Vlaams op plaats twee en Jeroen Soete uit Oostende krijgt de tweede plaats op de Kamerlijst.

Lijsttrekkers Depraetere en Annys met een mix van jonge en ervaren mensen

Kersvers nationaal voorzitter Melissa Depraetere wil nieuw talent verwelkomen in de parlementen en kiest daarom in West-Vlaanderen voor een lijst met zowel jonge, nieuwe als ervaren kandidaten. Zelf is ze lijsttrekker voor de Kamer. Bruggeling Pablo Annys trekt de Vlaamse lijst bij Vooruit.

Nawal Maghroud is 31 jaar en fractieleider bij Vooruit Kortrijk. Zij zal de tweede plaats bekleden op de Vlaamse lijst. In het Vlaams parlement wil zij strijden tegen extremen en voor iedereen die een eerlijke kans verdient.

Jeroen Soete is 40 jaar, fractieleider bij Vooruit Oostende en kabinetschef van gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. Hij zal de tweede plaats innemen op de federale lijst. Hij was met Samen Sterker in 2013 de drijvende kracht achter de eerste groepsaankopen gas en elektriciteit in West-Vlaanderen.

“Ik heb alle vertrouwen dat we met deze diverse en dynamische lijst een goed resultaat kunnen neerzetten in West-Vlaanderen”

Melissa Depraetere

Huidige parlementairen vervolledigen de top-vijf-plaatsen

Parlementsleden Maxim Veys uit Kortrijk (Vlaams 3), Steve Vandenberghe uit Bredene (Vlaams 4), Annick Lambrecht uit Brugge (De Kamer 3) en Vicky Reynaert uit Beernem (De Kamer 4) sluiten aan op de plaatsen na de top twee.

Schepenen Valentijn Despeghel uit Ieper (Vlaams 5) en Philip Bolle ook uit Ieper (De Kamer 5 ) vervolledigen de lijst met topkandidaten.

Vooruit Lijsten Verkiezingen24
Tijs Neirynck
Bart Coopman