Nieuws

Voor­uit Oos­ten­de trekt kaart van onder­ne­mers en strikt ex-Open VLD’ers

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Oostende heeft Vooruit zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voorgesteld. Kandidaat-burgemeester John Crombez stelt een ploeg met heel wat nieuwe gezichten voor die het beleid in Oostende wil omgooien.

De verkiezingen zijn nog maar pas achter de rug en de ogen zijn al gericht op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Al geldt dat niet helemaal voor Vooruit Oostende. Al twee jaar lang lopen ze de straten van de stad af en doen ze huisbezoeken. Kandidaat-burgemeester John Crombez trekt de ploeg, en die telt heel wat nieuwe gezichten.

“Het is een combinatie, goeie mix van ervaring, Vanessa Vens, Nancy Bourgoignie, ikzelf, met een heel pak nieuwe mensen van overal. Middenstanders, ondernemers, arbeiders. Een geweldige ploeg die heel veel enthousiasme uitstraalt voor een ander en nieuw Oostende”, klinkt het bij Combrez.

Ommezwaai

De socialisten mikken dus duidelijk op een ommezwaai in Oostende. “Het Oostends publiek en de Oostendenaars zijn niet tevreden met het huidige beleid en ik vind dat Oostende beter verdient”, zegt kandidaat voor Vooruit en oud-televisiemaker Gui Polspoel. Als afgestudeerd ingenieur-architect neemt hij trouwens zelf ook het bouwbeleid op de korrel.

"Het Oostends publiek en de Oostendenaars zijn niet tevreden met het huidige beleid en ik vind dat Oostende beter verdient.”

Gui Polspoel, kandidaat voor Vooruit en oud-televisiemaker

Als afgestudeerd ingenieur-architect neemt Polspoel trouwens ook het bouwbeleid op de korrel.

Ondernemers en ex-Open VLD’ers

Opvallend is het grote aantal ondernemers op de lijst bij Vooruit. Onder meer ondernemer, en ex-Open VLD’er Alain Delanghe keert als onafhankelijke kandidaat na bijna 20 jaar afwezigheid terug in de Oostendse politiek. Hij zetelde al van 1995 tot 2006 in de gemeenteraad. “Ik vind dat er in Oostende de laatste jaren stilstand is geweest en we moeten echt wel vooruit. Het moet op een heel andere manier. De mensen moeten ook meer betrokken worden. Nu lijkt het op een dictaat,” klinkt het.

Ook gewezen Vlaams parlementslid Ann Brusseel maakt de overstap van Open VLD naar Vooruit. “Ik vind dat het beleid niet helemaal loopt. Ik maak mij ook zorgen over het succes van extreem rechts. Ik wou mij echt opnieuw engageren. En ik heb daar een heel fijn gesprek over gehad op uitnodiging van John Crombez”, besluit Brusseel.

Stefaan Kerger
Celien Tanghe