Nieuws

Voor­ma­li­ge leer­kracht ver­oor­deeld voor zeden­fei­ten met minderjarigen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een man uit Deinze is in Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 16 maanden met probatie-uitstel voor zedenfeiten met twee minderjarigen. Het parket had het over kinderlokking door een leerkracht. Die was aan de slag in een school in Waregem.

De 39-jarige man was aan de slag als leraar in een school in Waregem toen hij maandenlang seksueel getinte gesprekken voerde met een leerling van dezelfde school. Hij gebruikte daarbij een valse naam. Met een andere minderjarige ging hij op seksdate nadat hij een jongen leerde kennen via de app Grindr. 

Volgens zijn advocaat was hij ervan overtuigd dat de jongen 18 jaar was. Volgens de advocaat van de beklaagde was hij erg eenzaam tijdens de coronaperiode en worstelde hij bovendien met zijn geaardheid. De beklaagde zelf gaf toe dat hij fouten had gemaakt, maar zegt dat hij zich sindsdien laat begeleiden en dat hij op eigen initiatief de school verliet.

Volgens de rechter maakte de man zich schuldig aan het opwekken van ontucht, bederf of prostitutie van een minderjarige, cyberlokking en valsheid in informatica. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van 16 maanden met probatie-uitstel en een effectieve boete van 800 euro. Hij wordt ook vijf jaar ontzet uit de rechten en kreeg een verbod op het uitoefenen van activiteiten met minderjarigen gedurende 10 jaar.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Belga