Nieuws

Voor het eerst sinds 2012 gemeen­te­raads­ver­kie­zin­gen in Zuienkerke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er zullen volgend jaar wel degelijk gemeenteraadsverkiezingen zijn in Zuienkerke. Voor het eerst sinds 2012. In 2018 kwam er maar één partij op: de "Lijst van de Burgemeester" met als kopman Alain de Vlieghe. En die had net evenveel kandidaten als er gemeenteraadszitjes zijn: elf. Maar in 2024 wordt het dus anders.

Eigen Vlaams Belang-lijst in Zuienkerke

Er was wel een stembusgang in 2018 in Zuienkerke, voor de provincieraadsverkiezingen. Maar op de gemeenteniveau viel er niet te kiezen. Dat zal nu anders zijn. Kurt Ravyts (Vlaams Belang) laat weten dat hij al zeker opkomt. Ook N-VA en Vooruit hebben plannen voor een eigen lijst.

Maar bij Vlaams Belang is die knoop dus al doorgehakt. Mogelijk vier lijsten, dat is trouwens redelijk ongezien voor Zuienkerke. In 2012 waren er wel verkiezingen. Toen nam de "Lijst van de Burgemeester" het op tegen een éénmanslijst. in Zuienkerke wonen net geen 3000 mensen.

Kurt Ravyts federaal op plaats vier bij Vlaams Belang

Vlaams Belang maakte tien dagen terug ook al de top drie bekend voor de federale lijst. Daar is Wouter Vermeersch uit Kortrijk de lijsttrekker. Kurt Ravyts komt nu op de vierde plaats te staan.

Ravyts zetelde voorheen 19 jaar als provincieraadslid. Momenteel is hij actief in de Kamer, waar hij het beleidsdomein Energie en Klimaat opvolgt. Zo volgt hij het federale luik van het Ventilus-dossier waar hij een uitdrukkelijke pleitbezorger blijft voor een ondergrondse aanleg en een sterkere compensatie voor de getroffen omwonenden, landbouwers en bedrijven. 

Ravyts volgt ook van nabij het dossier van het geplande Franse windmolenpark op de zeegrens van Vlaanderen met Frankrijk.

Immanuel De Reus 2 min
Nieuws

West-Vlaamse lijsttrekkers Vlaams Belang bekend

"Ik wil met mijn ervaring de ongetwijfeld talrijke nieuwe Kamerleden van het Vlaams Belang mee ondersteunen."

Kurt Ravyts
Bart Coopman