Nieuws

Frac­tie Gemeen­te­be­lan­gen Knok­ke-Heist schrijft open brief, bur­ge­mees­ter De Groote schrijft terug

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

“We willen dat de rust terugkeert, en dat er weer geluisterd wordt naar de burger.” Dat schrijft het gemeentebestuur én gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen van Knokke-Heist in een open brief, die vandaag in de krant staat.

Knokke-Heist gaat politiek door woelig weer. Schepen Kris Demeyere is ondertussen vervangen en burgemeester Piet De Groote is het vertrouwen kwijt van zijn eigen partij Gemeentebelangen.

“Als trotse burger en inwoner van Knokke-Heist verdien jij beter,” schrijven de politici. “Een sereen politiek klimaat en een ploeg die onze gemeente open en correct bestuurt. Alleen zo kan Knokke-Heist groeien en bloeien, met respect voor onze eigenheid en in het belang van onze inwoners.”

Opvallend: de hele fractie van Gemeentebelangen én enkele oudgedienden ondertekenen de brief, behalve huidig burgemeester Piet De Groote.

De gemeenteraadsleden noemen die eigenheid de grootste troef, een aantrekkingskracht die niet verloren mag gaan. “Zeker niet door de wanpraktijken en de normvervaging die recent aan het licht zijn gekomen. (…) De maat is vol. Dit kan voor ons niet langer door de beugel!”

2018-10-14 00:00:00 - VK18: Lippens blijft aan de macht
Nieuws

Gemeentebestuur Knokke-Heist stelt maatregelenpakket op na rapport Audit Vlaanderen

"Het woelige vaarwater waarin onze gemeente is beland, voelt echt niet meer goed aan. De maat is vol!"

Gemeentebelangen Knokke-Heist

Met de open brief schrijven ze dat ze de rust terugkeert in de gemeente. “Het is hoog tijd om het over een andere boeg te gooien, en samen met jou onze schouders onder een sterk, transparant en toekomstgericht beleid.”

Ze vragen daarbij de steun van de inwoners, en noemen ook alle deelgemeenten: Knokke, Heist, Ramskapelle en Westkapelle. “Knokke-Heist is tenslotte van ons allemaal,” sluit de brief af.

Piet De Groote
Nieuws

Piet De Groote reageert: "Dit is beschadingsoperatie"

De redactie