Nieuws

Vlaam­se vis­sers dagen Oos­tend­se chef-koks uit

De Koningin der Badsteden Oostende pakt voor het derde jaar op rij uit met ‘A l’Ostendaise’.

Een twintigtal Oostendse restaurants serveren lekkere gerechten met als hoofdingrediënt : vis uit de Noordzee. De aftrap wordt gegeven op 27 en 28 juni, tijdens het ‘Kom Proeven’-weekend. Want ja, in onze zee zit méér dan mosselen en grijze garnalen.

Kom proeven op Zeeheldenplein!

Tijdens het laatste weekend van juni, op zaterdag 27 juni en zondag 28 juni, wordt het Zeeheldenplein omgetoverd tot het Mekka voor foodies, met een breed aanbod aan Noordzeeproducten, uit het water gevist door Vlaamse vissers. Voor het oog van het publiek maken de deelnemende restaurants van de verse vis, lekkere gerechten voor een klein prijsje. Bij wijze van voorproefje. De toegang tot het evenement is gratis. De gerechten en drank worden betaald met jetons. Op zaterdag kan je komen proeven van 11u00 tot 21u00 en op zondag openen de foodkraampjes om 11u00 en sluiten ze om 19u00.

Vis op het menu

Daarna dagen de Vlaamse vissers de Oostendse chefs uit creatief aan de slag te gaan met vis en schaaldieren van eigen (zee)bodem. Oostendse restaurateurs en chefs geven visgerechten een prominente plaats op de kaart. Dat gaat van vis zoals zeetong, krab en griet, maar ook minder gekende soorten zoals pollak, hondshaai, zeeduivel en schar. Er is maar één spelregel: ze moeten opgevist worden uit de Noordzee.

Op sommige dagen schuift er zelfs een visser mee aan tafel om te vertellen over zijn boeiende job én de geheimen van de zee. Een unieke belevenis, waarmee je sowieso een andere kijk krijgt op de vis op je bord.

 

 

Stefaan Kerger

Taalfout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?