Nieuws

Vlaams Belang maakt door­start in Damme

Vlaams belang damme Remi Philippe

Volgens recente peilingen lijkt Vlaams Belang opnieuw de grootste partij van Vlaanderen te worden. "Daarom kunnen inwoners van Damme vanaf vandaag rekenen op een krachtig afdelingsbestuur van Vlaams Belang", klinkt het in een persbericht. Philippe Mus wordt afdelingsvoorzitter.

Vlaams Parlementslid Yves Buysse en Kamerlid Dominiek Sneppe zullen als peter en meter het afdelingsbestuur ondersteunen en zijn verheugd dat het pittoreske Damme opnieuw een afdeling van Vlaams Belang krijgt. "Ondanks het beperkte inwonersaantal van Damme (slechts 11.000) heeft de stad al jaren te maken met de uitdagingen van de asiel- en migratieproblematiek", zegt provinciaal secretaris Sam Weyts. 

"De realisatie van de prestigieuze 'wijk van de toekomst' lijkt op de lange baan te zijn geschoven. Het asielcentrum in Sijsele blijft, met goedkeuring van de gemeenteraad, steeds langer operationeel." Ook sluikstorten, verkeersveiligheid en het groenbeleid zijn onderwerpen waarop Vlaams Belang Damme wil inzetten. 

Het nieuwe bestuur wordt aangevuld door Heidi De Busschere, Dominiek Vandekeere, Jozef Lonneville en erevoorzitter Remi Schillewaert.

De redactie