Nieuws

Vijf jaar cel voor man die cel­ge­noot ver­kracht en mis­han­delt in Brug­se gevangenis

2021-06-25 00:00:00 - Vakbond kondigt staking aan in gevangenis Brugge

Een man van 21 is veroordeeld tot 5 jaar cel voor het verkrachten van zijn celgenoot van 30 in de gevangenis van Brugge. De feiten dateren van eind 2021, toen de beklaagde en het slachtoffer een cel deelden.

De twee zaten twee weken in isolatie omdat de beklaagde een positieve coronatest had afgelegd. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn celgenoot meermaals te verkrachten en ook bont en blauw te slaan. Hij dreigde er ook mee om het kind van het slachtoffer iets aan te doen. Toen het slachtoffer na twee weken een nieuwe PCR-test onderging, deed hij aangifte van de feiten. Hij werd onderzocht. En uit het medisch onderzoek bleek dat de verklaringen van het slachtoffer gegrond waren.

Bij verstek veroordeeld

De beklaagde ontkent de verkrachtingen. Hij is intussen vrij en kwam niet opdagen voor zijn proces. Hij is nu bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en een ontzetting uit zijn burgerrechten gedurende 5 jaar. De rechtbank beval ook de onmiddellijke aanhouding van de beklaagde. De feiten getuigen volgens de rechtbank “van een perverse persoonlijkheid van de beklaagde, gekoppeld aan een immorele ingesteldheid en een flagrant gebrek aan respect voor de geldende menselijke, sociale en morele waarden. Daarnaast speelde ook het strafverleden van de beklaagde een rol, net als de impact en de gevolgen voor het slachtoffer.”

De redactie