Nieuws
 | update 

Veurn­se kin­de­ren stap­pen in colon­ne naar nagel­nieu­we muziek­a­ca­de­mie, die offi­ci­eel opent

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De muziekacademie van Veurne heeft een nieuwe stek. Vanmiddag stapten tientallen leerlingen in een stoet van de oude gebouwen in de Noordstraat tot aan de nieuwe lokalen aan het Suikerplein De stad trok 2,8 miljoen euro uit voor de nieuwe gebouwen.

Aan de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek, kortweg StAPwest kan je muziek, dans- en woordkunst volgen. De academie is al lang op zoek naar een nieuwe locatie en die is er nu eindelijk. Dat nieuws verkondigen was een kolfje naar de hand van de Veurnse belleman. 

Ongeveer honderdvijftig van de 700 leerlingen trotseeden de regen en trokken vanmiddag in stoet van het oude gebouw in de Noordstraat naar de nieuwbouw aan het Suikerplein.

Daar konden de leerlingen de nagelnieuwe academie ontdekken. De nieuwe gebouwen zijn sinds maandag in gebruik. Naast 20 moderne leslokalen is er ook een balletklas en een grote theaterzaal met 130 zitjes. Veurne trok 2,8 miljoen euro uit voor de inrichting van de nieuwbouw. Het is meteen het grootste project van deze legislatuur.

Muziekacademie Veurne
Muziekacademie Veurne
Muziekacademie Veurne
Zo ziet de nieuwe Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek eruit
Nathalie Dewulf