Ver­schil­len­de gemeen­tes geven ongun­stig advies voor RUP Ventilus

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De gemeenten Zedelgem, Oostkamp, Izegem en Ardooie  geven een ongunstig advies voor het ruimtelijke uitvoeringsplan voor Ventilus. Verschillende gemeentes kwamen daarover de hele dag samen in Brugge, sommigen geven ook een positief advies, zoals Bredene.

De Vlaamse overheid riep vandaag de betrokken burgemeesters en organisaties bijeen om een advies te formuleren rond het ruimtelijk uitvoeringsplan van Ventilus. Het is de volgende stap in het dossier rond de omstreden hoogspanningslijn die elektriciteit van windmolens op zee aan land moet brengen. De meeste gemeenten blijven bij een negatief advies omdat het tracé te veel impact heeft op de inwoners.

Het Ventilustracé loopt dwars door West-Vlaanderen, wat gevolgen heeft voor heel wat gemeentes. De adviezen daarover moeten ze ten laatste vandaag aan de Vlaamse regering bezorgen. Zedelgem houdt vast aan een negatief advies, ook al gaat een groot deel van de kabels daar onder de grond. En Oostkamp wil het tracé aan de andere kant van de E403 autosnelweg zien.

Bekijk ook

Redactie