Nieuws

Véro­ni­que Buy­ck wordt nieu­we bur­ge­mees­ter in Ardooie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Véronique Buyck (38) wordt tot de verkiezingen van volgend jaar de nieuwe burgemeester van Ardooie. Zij is door haar partij Groep 82 aangeduid als opvolger van Karlos Callens, die begin oktober overleed. De beslissing werd genomen toen Karlos Callens aangaf dat hij zijn mandaat niet ging vervolledigen. 

Lijsttrekker voor Groep 82

Véronique Buyck is meteen ook de lijsttrekker voor Groep 82 bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024. Groep 82 wil kiezen voor verjonging maar dit ook koppelen aan ervaring. "Deze keuze voor een generatiesprong doet geenszins afbreuk aan de waardering binnen Groep 82 voor het jarenlange werk en de persoon van eerste schepen Krist Soenens," meldt de partij. Véronique Buyck zal dan ook met Krist Soenens een tandem vormen op weg naar de volgende verkiezingen.

" Het zijn grote schoenen om te vullen. "

Véronique Buyck, burgemeester van Ardooie

"Ik ben dankbaar dat de keuze voor mij heeft plaatsgevonden met volle welbevinden en goedkeuring. Het zijn grote schoenen om te vullen maar Karlos' tevredenheid voor mij als aangeduide opvolger sterkt mij om mijn dienstbetoon voor alle inwoners van Ardooie en Koolskamp nog naar een hoger niveau te tillen," geeft de nieuwe burgermoeder van Ardooie mee.

De bevoegdheden van Véronique Buyck als schepen worden overgenomen door gemeenteraadsvoorzitter Hein Defour die hierdoor het college van Burgemeester en schepenen vervoegt.

Schepen sinds 2009 als jongste ooit in Ardooie

Véronique Buyck groeide op in de Roeselaarsestraat te Ardooie waar haar grootvader indertijd een aardappelgroothandel (het huidige Calsa) opstartte en waar haar ouders jarenlang een winkel uitbaatten.

Tijdens haar studies rechten nam zij in 2006, als 21-jarige, op vraag van Karlos Callens voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Eens haar studies beëindigd nam Buyck op 1 januari 2009 het mandaat van schepen op, als jongste ooit in Ardooie.

Bart Coopman