Nieuws

Heel wat ver­keers­hin­der in Menen door vele wer­ken: Niet te doen”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Door de vele wegwerkzaamheden lijkt Menen wel één grote werf. En dat heeft een zware impact op het verkeer en de mobiliteit, vooral in de spits. De stad werkt aan oplossingen onder andere door een aantal werken uit te stellen en afspraken te maken met het Agentschap Wegen en Verkeer.

Chauffeur Mario Vanderhagen: “Op dit ogenblik is het niet te doen in Menen. Overal waar je rijdt met de wagen moet je een half uur wachten. Maandag en dinsdag duurde het meer dan twee uur om van Geluwe tot op de markt van Menen te geraken. Het is niet te doen. Ongelofelijk. Alle straten liggen open. Nog een geluk dat we binnenwegen kennen.”

A19 is boosdoener

Maar de grote boosdoener is de A19 in Wervik. Er wordt gewerkt op de autoweg en de oprit naar Kortrijk is afgesloten. Alle verkeer vanuit Wervik baant zich een weg door Menen en dat leidt in de spits tot heel wat verkeerellende. Ook wie de file op de A19 wil vermijden, verlaat de autoweg in Beselare om dan richting Menen te rijden. De omleidingen in Menen zijn niet berekend op de extra toestroom van omrijders. Patrick Roose, schepen van mobiliteit: "Er stond te veel file in Beselare en op de A19, waardoor mensen
alternatieven gaan zoeken zijn. Die zijn in onze stad komen zoeken. We zijn overweldigd geweest door het verkeer. En we hebben gekeken van: hoe halen we dat in eerste instantie uit de woonwijken?"

Nieuwe werken in de Guido Gezellelaan worden voorlopig uitgesteld en de politie grijpt in de spits op enkele kruispunten om de doorstroming op het verkeer af te stemmen.

Stefaan Six
Ben Storme