Nieuws

Ver­keer­de leve­ring: kop­pel krijgt per onge­luk 7 leven­de vogel­spin­nen in de bus

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een opvallende vondst bij een koppel uit Sijsele: in plaats van het motoraccessoire dat de twee hadden besteld, kregen ze zeven levende vogelspinnen thuis geleverd. "Goed dat ze het potje niet hebben open gedaan", zegt Mario Goes van SOS Reptiel.

De vogelspinnen zaten verpakt in kleine doorzichtige buisjes. "Dat is op zich niet bizar. Ook grote dieren zoals krokodillen worden zo klein mogelijk verpakt zodat ze zichzelf geen pijn doen. De baby's moeten vier tot zes maanden oud zijn en stellen het goed," zegt Mario Goes van SOS Reptiel uit Ichtegem.

Het gaat om baby's van de boomvogelspinnen, afkomstig uit Azië. "Ze zullen uitgroeien tot spinnen van twaalf centimeter groot."

Afbeelding van Whats App op 2023 10 05 om 13 40 25 c558396f

Niet dodelijk

"Deze vogelspinnen zijn niet dodelijk, een beet voelt aan als een serieuze wespensteek. Het kan pijn doen en je kan er ook koorts van krijgen", vertelt Mario. Toch is het beter om deze dieren niet uit een doosje te halen. "De mensen hebben juist gehandeld door het potje dicht te laten. Boomvogelspinnen zijn enorm snel en kunnen makkelijk ontsnappen. Dat wil je niet tegenkomen."

"Werelddierendag blijft nooit saai, en weer een behoorlijk uniek verhaal bij ons aan de deur!"

Mario Goes, SOS Reptiel

De vogelspinnen zijn ondertussen ondergebracht bij SOS Reptiel in Ichtegem, en dat op Werelddierendag gisteren. "Werelddierendag blijft nooit saai", zegt Mario. 

Voor wie de beestjes bestemd waren, is nog niet duidelijk. "We hopen dat de eigenaar van de dieren zich nog laat horen," zegt Goes. "In België is er een vergunningsplicht voor vogelspinnen, in Duitsland zijn de wetten anders.

Wie zelf ook een exotische spin vindt, of een reptiel, contacteert best zo snel mogelijk de brandweer of SOS Reptiel. "Wij komen met de nodige kennis het dier dan vangen en kunnen er verder zorg voor dragen."

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere