Nieuws

Ver­dach­te aan­ge­hou­den voor moord op 64-jari­ge vrouw uit Oostende

2023-05-06 00:00:00 - Verdachte aangehouden voor moord op 64-jarige vrouw uit Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 33-jarige man aangehouden op verdenking van de moord op een 64-jarige vrouw uit Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het slachtoffer werd eind maart aangetroffen in het Nederlandse Koewacht.

Het onderzoek ging van start toen op dinsdag 21 maart een levenloos lichaam werd ontdekt aan de Emmabaan in het Zeeuwse grensdorp Koewacht. Uit de eerste vaststellingen bleek snel dat de vrouw wellicht met geweld om het leven werd gebracht. Na identificatie bleek het om een 64-jarige vrouw uit Oostende te gaan. Een 33-jarige kennis van het slachtoffer kwam snel als verdachte in het vizier van de speurders.

Düsseldorf

Elvir S. werd internationaal geseind en kon op de luchthaven van Düsseldorf ingerekend worden. Na bijna anderhalve maand in een Duitse cel werd de verdachte woensdag aan ons land overgeleverd. Hij werd verhoord door de politie en vervolgens voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste vrijdag om hem aan te houden. De Brugse raadkamer zal dinsdag moeten oordelen of de dertiger al dan niet langer in de gevangenis moet blijven.

BEKIJK OOK:

Belga