Nieuws

Veel dip­jes maar we laten ons niet doen”: Mar­ti­ne Jon­ck­hee­re in Preus Lik 30

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Woensdagavond, om 21 uur en om 23 uur 's avonds, is er opnieuw ons verjaardagsprogramma 'Preus Lik 30'. Ann-Sofie en Tijs sluiten het eerste seizoen af met twee sterke vrouwen: Lize Feryn en Martine Jonckheere.

Strijd tegen kanker

De twee actrices gaan allebei voorop in de strijd tegen kanker. En voor Martine Jonckheere komt dat wel heel dichtbij, zij kreeg onlangs opnieuw de diagnose.

- Mag ik vragen hoe het met jou gaat?

Actrice Martine Jonckheere: "Wreed goed, jong! Hout vasthouden! Ik heb vernomen dat ik geen chemo moet krijgen, wat bij mij al heel erg belangrijk is. Omdat ik gekozen heb voor opnieuw een borstamputatie. En dan is de kans dat je chemo moet krijgen veel kleiner. Maar ja, de littekens zijn er. En dan bedoel ik niet alleen het letterlijke litteken maar ook op uw ziel, op wat je meemaakt.

En als je dan Lize ziet zitten... We hebben het net even over haar mama gehad. Mijn zus is ook gestorven aan 39 jaar aan darmkanker. Dat zijn zware dingen die je meemaakt in uw leven. Maar iedereen maakt dat ergens mee. Ik denk altijd dat ik het moet relativeren.

Er zijn elke dag zoveel mensen zie zulke zware dingen meemaken. Iedereen heeft zijn kruisje dat hij moet dragen. Ik wil alleen maar heel positief overkomen. Al heb ik heel veel dipjes. Maar dan verwerk ik dat voor mezelf. Niet dat ik een sterke madam wil zijn. Maar dat zit in mij. Ik denk dat dat die West-Vlaamse roots zijn. Zo van: 'We gaan ons godverdomme niet laten doen.'

-Maar wil je een voorbeeld zijn voor anderen?

"Tuurlijk! Dat moeten we zijn", zegt Martine Jonckheere.

Vanaf september: seizoen 2 van 'Preus Lik 30'

Dit is de laatste aflevering van het eerste seizoen van 'Preus Lik 30', de verjaardagsshow van Focus & WTV voor de 30ste verjaardag van de West-Vlaamse regionale tv-zenders.

Maar geen nood: in september en oktober komt het tweede seizoen bij ons op het scherm!

2023-03-21 00:00:00 - "Veel dipjes maar we laten ons niet doen": Martine Jonckheere in 'Preus Lik 30' - preusmartine2.jpg
2023-03-21 00:00:00 - "Veel dipjes maar we laten ons niet doen": Martine Jonckheere in 'Preus Lik 30' - preusmartine1.jpg
Redactie