Nieuws

VDL Bus & Coach opent hyper­mo­der­ne bus­fa­briek in Roe­se­la­re: Tot 800 elek­tri­sche bus­sen per jaar”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Twee dagen nadat busbouwer Van Hool failliet verklaard is, opent VDL Bus & Coach haar moderne busfabriek in Roeselare. Het Nederlandse bedrijf is een van de geïnteresseerden om het Antwerpse Van Hool over te nemen. Aan het Krommebeekpark in Roeselare zal VDL per jaar 800 elektrische bussen bouwen voor het openbaar vervoer.

Het terrein van ruim 77.000 m² aan het Krommebeekpark in Roeselare is al een tijdje operationeel. VDL Bus Roeselare produceert er de nieuwe generatie Citea, de 100% elektrische bus voor openbaar vervoer.

Op 8 februari 2022 werd de eerste steen gelegd van de nieuwe busfabriek. Na ruim twee jaar noemt VDL de fabriek in Roeselare de meest moderne van Europa.

Duurzaamheid

Het gebouw is ontworpen met een sterke focus op milieuvriendelijkheid, waarbij vloerverwarming en uitgebreide ventilatiesystemen zorgen voor een efficiënt gebruik van energie.

Er zijn ook zonnepanelen en een groendak, dat dienst doet als natuurlijke isolator. Bovendien draagt het dak bij aan de biodiversiteit.

2022-02-08 00:00:00 - In energieneutrale productiehal bouwt VDL uit Roeselare elektrische bussen voor heel Europa
Nieuws

In energieneutrale productiehal bouwt VDL uit Roeselare elektrische bussen voor heel Europa

Lokale werkgelegenheid

De komst van de fabriek creëert ook een 500-tal nieuwe jobs in de regio. “We kiezen er bewust voor om hier bussen te bouwen, dichtbij de klanten”, zegt CEO Rolf-Jan Zweep.

Alain Doucet, directeur VDL Bus Roeselare: “We weten dat technisch geschoolde mensen van groot belang zijn. Ook wij blijven investeren in levenslang leren om de vaardigheden van onze werknemers aan te passen aan de veranderde noden.”

VDL kan ongeveer 800 bussen op jaarbasis produceren. Voor een optimale inzet, zal ze ook produceren in haar fabriek in het Nederlandse Valkenswaard.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere