Nieuws

Van­daag 10 jaar gele­den: Barack Oba­ma bezoekt Waregem

2018-03-26 00:00:00 - President Obama bezoekt Waregem

Precies tien jaar geleden beleefde Waregem -en bij uitbreiding onze provincie- een hoogdag, met het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama. Op 26 maart 2014 landde hij met veel machtsvertoon in Wevelgem, daarna ging het naar de Amerikaanse begraafplaats.

Het nieuws hield de regio al enkele maanden in de ban, de geruchtenmolen draaide begin 2014 al op volle toeren: de Amerikaanse president zou naar Waregem komen. Dat kwam ook uit: Amerikaanse veiligheidsdiensten controleerden enkele dagen vooraf al op de veiligheid.

Op 26 maart kwam Obama effectief naar de Amerikaanse begraafplaats in Waregem. Hij bracht er samen met de koning en premier Di Rupo hulde aan de Amerikaanse gesneuvelden.

Ook burgemeester Kurt Vanryckeghem denkt nog geregeld terug aan die dag. Een foto van hem met de president is een blijvende herinnering. "Al 10 jaar geleden maar nog steeds een memorabele ontmoeting in Waregem met, misschien wel, de beste President ooit, de machtigste wereldleider en een zeer charismatische man," schrijft Vanryckeghem op Facebook.

Vanryckeghem obama

Onlangs ging de geruchtenmolen opnieuw aan de gang, met de komst van Joe Biden naar Brussel. De huidige Amerikaanse president zou misschien ook naar Waregem komen, ging toen het verhaal rond in Waregem. Het bleef deze keer bij een gerucht.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse