Nieuws

Vac­ci­na­tie­cen­tra sto­men zich klaar voor boosterprik

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De kans dat iedereen volgend jaar een extra coronaprik zal krijgen stijgt met de dag. De meeste vaccinatiecentra verhuisden intussen naar een andere locatie. In Roeselare en Wevelgem zijn klaar voor een grotere toeloop mocht het komen tot een algemene extra boosterprik.

Het oude klooster van de zusters van Liefde in Wevelgem doet vanaf vandaag dienst als nieuw vaccinatiecentrum voor de gemeente. Het vervangt de grotere Porseleinhallen, waar de voorbije maanden zo’n 50 000 spuitjes zijn gezet. "Momenteel krijgen 65-plussers hun boosterprik. Maar een extra boosterprik voor wie met Johnson & Johnson werd ingeënt zit eraan te komen, omdat het vaccin na een tijdje niet goed meer beschermt."

Sinds half september krijgen 350 000 mensen met een verzwakte immuniteit hun boostervaccin, acht op tien prikken zijn gezet. Vorige maand kregen alle 85-plussers een spuit, één derde daarvan kreeg al een spuit. Nu volgen de 65-plussers en vanaf midden november ruim een half miljoen zorgverleners.  

Vierde prik

Ook in Roeselare verhuisde het vaccinatiecentrum onlangs van de Expohallen op Schiervelde naar een oude drukkerij wat verderop. Ook deze nieuwe locatie is berekend op een algemene derde prik.

Voor mensen met een verminderde afweer zou volgend voorjaar al een vierde prik volgen.  

Lorenzo Dejonghe
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere