Nieuws

Uit­slaan­de appar­te­ments­brand in Zee­brug­ge: hybri­de wagen is oor­zaak van brand

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Woensdagmorgen vroeg is er om kwart over vijf brand uitgebroken in een appartement op de zeedijk in Zeebrugge. De zwarte rookpluim was van ver te zien. De bewoners van twee appartementsgebouwen, zo'n 40-tal mensen, zijn geëvacueerd. Het vuur is intussen onder controle.

De brand zelf is op de hoek van de Zeedijk en de Baron de Maerelaan, aan de overkant van het station van Zeebrugge strand. Zowel de bewoners van het pand aan de Baron de Maerelaan 2 als de Brusselstraat 2 werden geëvacueerd. Alles samen gaat het om een 40-tal bewoners, waarvan er 25 werden opgevangen op de markt. Zij krijgen nog een warme maaltijd en worden om 12 uur terug naar het appartementsgebouw gebracht. De andere bewoners konden al tegen 10u30 terug naar hun woning. De brandweer blust wel nog tot de middag na.

Volgens de eerste vaststellingen zou een hybride wagen in de garage aan de basis van de brand liggen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen. Enkele auto's zijn compleet vernield. Ook een restaurant in de De Maerelaan liep schade op en kan niet openen.

Brand Zeebrugge 6
Brand Zeebrugge 4
Brandzeebrugge2
Brand Zeebrugge 2
Brand Zeebrugge 3
Brand Zeebrugge 1
Brand Zeebrugge 5
Foto's Facebook / Lokale politie Brugge
Bart Coopman