Nieuws

Zwaar geteis­ter­de bak­ke­rij is met opkuis begonnen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de bakkerij van het bekende Bellegems Brood zijn de schoonmaakwerken volop aan de gang. Door de brand van afgelopen zondag ligt er een dikke roetlaag in het atelier. Bakker Dominique en z’n vrouw Inge moeten nog bekomen van het drama, al is de steun van hun klanten hartverwarmend.

Dominique Verstraete: "De shock is natuurlijk nog groot. Dat is een heel levenswerk dat, een stuk van mijn leven dat weggerukt is. Het werk van mijn ouders, mijn grootouders… Het is verschrikkelijk."

De ravage in de bakkerij van het Bellegems brood is na de brand van afgelopen zondag enorm. Bart Verbrugge, verzekeringsmakelaar: "Eerst dacht hij dat er nog een oud brood in de oven zat, maar dat was het duidelijk niet. Daarna is hij naar boven gelopen, naar de meelzolder. Er waren daar dan al serieuze vlammen. Geen leuk verhaal voor niemand, en zeker niet voor een bakker die net als zijn grootvader en vader vroeger, de bakkerij heel sterk runt en doet draaien."

Hoe de toekomst van het Bellegems brood er nu uit ziet, weten Dominique en Inge nog niet. Al zal veel afhangen van hun authentieke steenovens. Dominique Verstraete: "We hopen dat de steenovens terug operationeel worden, en werken zoals ze moeten werken. Zodanig dat het authentieke Bellegems brood, op steen gebakken, terug geproduceerd kan worden."

Intussen krijgen Dominique en zijn vrouw ontzettend veel steun van hun klanten.

Brand bellegem
Nieuws

Uitslaande brand verwoest familiebakkerij

Bakkerij brand bellegem 2
Celien Tanghe
Ben Storme