Nieuws

Uit­slaan­de brand ver­woest familiebakkerij

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Bellegem heeft een uitslaande brand zware schade aangericht in de industriële bakkerij Bellegems Brood. Zaakvoerder Dominique Verstraete vreesde voor het einde van het familiebedrijf maar is, een dag later, toch strijdvaardig.

Bellegems Brood is een familiebedrijf van de derde generatie langs de Walleweg in Bellegem, Kortrijk. Zondagavond breekt een brand uit als ze in de bakkerij bezig zijn met het voorverwarmen van de ovens. Wellicht is de brand ontstaan in de meelzolder.

De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse, maar intussen was de brand al overgeslagen op het dak. Naast waterschade van het blussen, is ook een deel van het dak ingestort.

Als de ovens stuk zijn, betekent dat voor zaakvoerder Dominique een grote investering. Hij vreest voor het voortbestaan van de bakkerij, die al sinds 1954 brood bakt en ook levert aan supermarktketen Delhaize.

" We hopen er heel snel terug te zijn "

" Vanaf dinsdagochtend zal er al een reiniging gebeuren van de volledige site waarna we kunnen zien hoe snel we terug kunnen opstarten", laat de zaakvoerder weten.

" Met de feestdagen voor de deur is deze gebeurtenis alles behalve leuk. Met veel pijn in ons hart dienen we onze vele lieve klanten teleur te stellen want het zal niet haalbaar zijn om de vele bestellingen te realiseren. We hopen heel snel er terug te zijn voor jullie. Ons eindejaar hadden we wel anders voorgesteld, dank alvast voor ieders begrip."


De redactie