Nieuws

Twee vis­sers red­den vrouw van verdrinkingsdood

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Twee vissers van bij ons hebben het leven van een vrouw gered, in de haven van de Ierse stad Cork. Ze zagen hoe een auto in het water aan het zinken was, met nog een vrouw aan het stuur. De twee jongens sprongen in het water en hielpen samen met de hulp van een voorbijganger de vrouw op het droge. Van een heldendaad willen de twee vissers niet spreken. We deden gewoon onze plicht, zeggen ze.

Kevin Roos, redder: "We waren vis aan het lossen en hadden net gedaan met de Z.48, het schip waar ik op vaar. Opeens komt de bemanning van de Z18 die achter ons lag op het dek gelopen. Er zit een auto in het water, er zit nog iemand in, ze is aan het verdrinken. Dan is Farid in het water gesprongen. De haak aan het wiel gedaan. Ik ben er onmiddellijk achter gesprongen."

Erg koud water

Farid Langens, redder: "Het was massa’s koud. Maar op dat moment voel je dat niet. Adrenaline natuurlijk. Maar achteraf voel je het wel."

De twee slaan met een hamer een van de autoruiten stuk en halen de vrouw uit de wagen. "We hebben met haar gezwommen van aan de auto tot aan de oppervlakte en zo naar de ladder die collega’s hadden uitgerold. Daar stonden ze al klaar met dekentjes om de eerste hulp toe te dienen."

De wagen is uiteindelijk uit het water gehaald, de bestuurster moest voor verzorging naar het maar is intussen alweer thuis. In de Ierse pers worden de vissers als helden omschreven.

"Wij hebben gedaan wat we allemaal moesten doen. Ik, de bemanning, enkele Engelsen. Het ging anders niet gelukt zijn."

Kevin Roos, redder
De redactie