Nieuws
 | update 

Tes­sa Wul­laert gehul­digd als ere­bur­ger in Harelbeke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vlak voordat ze straks op het vliegtuig naar Milaan stapt, huldigde Harelbeke de ster van de Red Flames nog als ereburger: "Ik heb een moeilijke keuze gemaakt om alles weer achter te laten en twee jaar te tekenen bij Inter. Ik ga dus twee jaar in Milaan wonen, maar de weinig vrije tijd die ik heb zal ik hier zijn". 

Ik ben er heel blij mee.

Tessa Wullaert

Iets meer dan twee weken geleden versierde de aanvalster nog een transfer naar Inter Milan, maar voordat ze nog maar een voet op Italiaanse bodem zet, huldigde haar thuishaven Harelbeke Wullaert nog als ereburger: "Ik heb natuurlijk eerst gecheckt of het allemaal oké is dat je tweemaal ereburger wordt, want ik ben natuurlijk al ereburger in Wielsbeke waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Maar als dat allemaal oké was, heb ik volmondig ja gezegd omdat dat een supergrote eer is. Dus ja: ik ben er heel blij mee.". 

Geen primeur 

Voor de recordschutter van de nationale damesvoetbalploeg is het geen primeur, want de West-Vlaamse werd eerder al ereburger van Wielsbeke. Met het ereburgerschap in Harelbeke komt ze in een mooi rijtje terecht met onder meer wielrenner Yves Lampaert, veldrijder Eli Iserbyt en schermgezicht Wim Opbrouck 

Ereburger Harelbeke Tessa Wullaert ruim
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Brian Dewulf