Nieuws

Ten­ten­kam­pen opge­ruimd, tien­tal trans­mi­gran­ten opgepakt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op zondag 16 augustus organiseerde Politie Brugge een actie gericht op de aanwezigheid van transmigranten in Zeebrugge. Hierbij werden 30 agenten van het Brugse korps ingezet.

Zo’n 15 collega’s van de Federale Politie (scheepvaart, spoorweg, droneteam, hondenpatrouille) zorgden voor de nodige ondersteuning.

De actie kwam er nadat er de jongste tijd weer meer meldingen binnenliepen over de aanwezigheid van transmigranten op verschillende plaatsen in de Brugse badstad. Vooral ter hoogte van het station was er sprake van enige overlast en beginnende tentenkampen.

De ontruimingsactie startte in een bosje nabij het station van Zeebrugge Dorp, waar inderdaad enkele recente kampplaatsen werden ontdekt. Terwijl één politieteam het hele kamp opruimde, screenden collega’s de ruime omgeving, waaronder de bekende hotspots in Zeebrugge.

In totaal werd een tiental transmigranten opgepakt. De transmigranten die werden meegenomen voor verhoor in het Politiehuis, zijn vermoedelijk afkomstig uit Noord-Afrika. Dienst Vreemdelingenzaken beslist later wat met hen moet gebeuren. Een aantal van hen werd intussen al overgebracht naar een gesloten opvangcentrum met het oog op een gedwongen uitwijzing.

Ben Storme