Supra Bazar koopt Dre­am­ba­by­win­kels van Col­ruyt, win­kels blij­ven van­daag dicht

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Supermarktgroep Colruyt verkoopt zijn keten van babyspullenwinkels Dreambaby aan de West-Vlaamse winkelketen Supra Bazar.  De winkels van Dreambaby zullen de hele dag gesloten blijven. Dat moet het personeel de tijd geven om de aankondiging te verwerken.

Dreambaby telt 27 winkels, waarvan 4 in West-Vlaanderen, en 256 medewerkers. Tijdens het recentste boekjaar was de keten goed voor een omzet van ongeveer 60 miljoen euro, maar de keten is verlieslatend.

Voor klanten verandert er niets

Supra Bazar neemt de keten volledig over. De merknaam blijft behouden en voor de klanten verandert er niets. “De geboortelijsten lopen gewoon door. Ook het management blijft aan boord,” zegt Stefan Goethaert, CEO van Colruyt Group. "Dreambaby heeft het voorbije jaar al heel mooie stappen gezet. We geloven dat de reeds geleverde inspanningen nog meer tot hun recht gaan komen samen met het management van Supra Bazar."

"Voor ons is dit de uitgelezen kans om op nationaal vlak een grote stap te zetten.”

Bavo Vanhalst, CEO Supra Bazar

"We kijken er enorm naar uit de medewerkers én de klanten van Dreambaby te verwelkomen", zegt van zijn kant Bavo Vanhalst, CEO van Supra Bazar. "Voor ons is dit de uitgelezen kans om op nationaal vlak een grote stap te zetten in deze voor ons zo interessante en onmisbare babymarkt."

Vier Supra Bazar winkels in West-Vlaanderen

Supra Bazar heeft vier winkels in West-Vlaanderen (Gullegem, Tielt, Harelbeke en Hulste) en één winkel in Oost-Vlaanderen, met allerlei non-foodartikelen (woondecoratie, doe-het-zelf, tuinartikelen, dierenbenodigdheden, speelgoed ...). Het is ook eigenaar van twee Kabine-winkels aan de kust.

Colruyt voerde vorig jaar al een herstructurering uit bij Dreambaby, waarbij vijf winkels gesloten werden.

2023-04-19 00:00:00 - 10 winkels van Dreamland en Dreambaby in West-Vlaanderen zijn niet getroffen
Nieuws

10 winkels van Dreamland en Dreambaby in West-Vlaanderen zijn niet getroffen

Dreambaby1

Vakbond betreurt beslissing

De liberale vakbond ACLVB betreurt de beslissing . Er breekt opnieuw een periode van onzekerheid aan, zegt vakbondsman Wilson Wellens. “We zullen waken over een correcte transitie, waar loon- en arbeidsvoorwaarden behouden blijven, zoals voorzien in de wetgeving. Aangezien Supra Bazar een kleinere Belgische speler is, zeker in vergelijking met de grote Colruyt Group, zijn we onzeker over wat dit zal betekenen voor het personeel en de toekomst van Dreambaby op lange termijn."

Dreambaby3
De redactie