Nieuws

Strijd om sjerp in Nieuw­poort lijkt al begonnen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen lijkt in Nieuwpoort al losgebarsten. Nu huidig burgemeester Geert Vanden Broucke er mee stopt, zijn er al drie kandidaat-burgemeesters. Opvallend: één van hen is Dimitri Dedecker, zoon van de burgemeester van Middelkerke.

Schepen Bert Gunst is lijsttrekker voor CD&V, de partij van huidig burgemeester Geert Vanden Broucke. Maar meteen zegt Gunst dat hij op die lijst niet de enige kandidaat-burgemeester is. “Niet enkel ik: heel veel mensen op mijn lijst van CD&V zijn kandidaat-burgemeester. Het is zo dat de partij met de meeste zetels de burgemester levert.”

2023-09-08 00:00:00 - Burgemeester Nieuwpoort stopt met politiek
Nieuws

Burgemeester Nieuwpoort stopt met politiek

"Ik wil eerst zien dat ons programma aanslaat, dan pas ben ik echt kandidaat-burgemeester."

Dimitri Dedecker, lijsttrekker Gezond Verstand

Helemaal nieuw in de politiek in Nieuwpoort is de lijst Gezond Verstand. Dimitri Dedecker -zoon van burgemeester Jean-Marie Dedecker van Middelkerke - vindt het allemaal nog wat vroeg.  "Ik zie dat er al een paar mensen zich als dusdanig hebben geprofileerd, maar wij als partij zijn nieuw."

We moeten ons programma nog bij de mensen kenbaar maken. Pas als ik zie dat ons programma aanslaat en dat mijn figuur hen aanstaat, kan ik mij misschien als kandidaat-burgemeester profileren, maar nu is dat te vroeg."

Stoel burgemeester Nieuwpoort

Onafhankelijk, mét bestuurservaring

De derde kandidaat-burgemeester op dit ogenblik is Nicolas Vermote. Hij heeft al twaalf jaar bestuurservaing, en trekt naar de kiezer met zijn onafhankelijke lijst Pro Nieuwpoort. 

“Dat huidig burgemeester Vanden Broucke niet meer deelneemt aan de verkiezingen, legt het hele speelveld open,” zegt Vermote. “Ik denk dat het echt tijd is om, na 24 jaar CD&V, een nieuwe frisse wind in het beleid krijgen."

Stadhuis Nieuwpoort
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Stefaan Kerger