Nieuws

Strijd nog niet voor­bij: land­bou­wers blok­ke­ren roton­de in Knokke-Heist

Boerenprotest

Op de grens met Nederland hebben boeren vandaag opnieuw actie gevoerd. De rotonde tussen Knokke-Heist en Sluis werd de hele dag lang geblokkeerd. Gewone wagens konden doorrijden, maar de actie toont opnieuw dat de strijd volgens veel landbouwers nog niet gestreden is.

Jeroen Gadeyne en Bjarne Inghelbrecht, landbouwers uit Eernegem: “Er zijn inderdaad beloftes aan de landbouwers gemaakt, maar met beloftes alleen zijn wij niets. We hebben effectief daden in de praktijk nodig. Er moet weer toekomst zijn voor de jongere landbouwers. Een toekomst die haalbaar is en die het waard maakt om te investeren. Het is niet dat wij niets willen doen voor het milieu, maar er moet een beleid komen dat het haalbaar maakt voor iedereen.”

Vanaf 17 uur vindt er opnieuw overleg plaats tussen landbouworganisaties en de Vlaamse overheid. Volgens het ABS verwachten de boeren nu, na hun heftige week van blokkades, concrete resultaten. Er moet duidelijkheid komen over de thema's die de landbouwers erg hoog zitten, meent de Boerenbond. Dat de strijd nog niet over is, bleek dus vandaag in Knokke-Heist.

Boerenprotest blokkade A11
Nieuws

Boerenprotest gaat nog niet liggen: vandaag opnieuw blokkades

Stefaan Kerger
Ben Storme