Nieuws
 | update 

SOS len­te­schoon­maak! Opruim­coach wordt popu­lair: Begin met iets klein”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het is stilaan weer tijd voor de lenteschoonmaak in huis. Al is het opruimen van je kasten en weggooien wat je niet meer nodig hebt, niet altijd even makkelijk. Lieselotte Valcke uit Zwevezele is opruimcoach en helpt je om je woning zo netjes mogelijk opgeruimd te krijgen.

Iedereen kent ze wel, de overvolle kasten met voorraad, potjes en deksels. Even herkenbaar is moeilijkheid om orde in de wanorde te scheppen. Steeds meer mensen doen daarvoor een beroep op een opruimcoach. Een van hen is Lieselotte Valcke. Zij geeft advies en brengt structuur in kasten.

“De eerste stap is dat we alles gaan verzamelen, een tweede stap is dat we gaan sorteren per categorie. Een derde stap is gaan kijken wat we nog nodig hebben en wat niet. Een vierde stap is organiseren. Veel mensen willen hun keuken opruimen en beginnen onmiddellijk met het organiseren en bijkopen van mandjes, maar daar loopt het vaak fout”, legt Lieselotte uit.

Tot slot heeft opruimcoach Lieselotte nog een ultieme tip voor jouw lenteschoonmaak:

“Begin met iets klein, bijvoorbeeld een rommellade. Ik denk dat we thuis allemaal een rommellade in huis hebben. Haal daar eens alles uit en begin te sorteren.”

Lieselotte Valcke, opruimcoach
Opruimen3
Jens Lemant
Celien Tanghe