Nieuws
 | update 

Schoon­ou­ders werk­ne­mer spot­ten gesto­len aan­hang­wa­gen 2 jaar na dief­stal in Frankrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Hans Vander Haeghen viel bijna van zijn stoel toen hij vorige week een foto kreeg van zijn aanhangwagen, die twee jaar geleden werd gestolen van zijn bedrijf in Spiere. Die werd gezien op de autosnelweg in Frankrijk, maar tot zijn grote frustratie kon de politie niets voor hem doen.

De schoonouders van een werknemer van STS Solutions uit Spiere-Helkijn deden afgelopen vrijdag een bijzondere ontdekking tijdens hun vakantie. Op een snelweg in Frankrijk reden ze plots achter een aanhangwagen van STS Solutions, die twee jaar eerder gestolen werd. Ze konden de aanhangwagen fotograferen en brachten Hans Vander Haeghen, de eigenaar, op de hoogte.

Vander Haeghen verwittigde meteen de Franse politie, maar daarna gebeurde niks meer. Het dossier was inmiddels afgesloten, en dus verzandde hij in een administratieve mallemolen. 

12.000 euro

De aanhangwagen, met een kostprijs van 12.000 euro, werd op 4 augustus 2022 gestolen aan het bedrijf in Spiere-Helkijn. Normaal staat de aanhangwagen altijd in de loods, maar omdat die te vol stond, parkeerde zaakvoerder Hans hem voorlopig buiten. Op de bewakingsbeelden van toen is duidelijk te zien hoe een man ’s morgens vroeg met gedoofde lichten komt aangereden, zich voor de aanhangwagen parkeert, hem aankoppelt en wegrijdt. Het ganse incident duurde nauwelijks 10 minuten.

2022-08-04 00:00:00 - Dure aanhangwagen gestolen in Spiere. Elk spoor ontbreekt
Nieuws

Dure aanhangwagen gestolen in Spiere. Elk spoor ontbreekt

Celien Tanghe

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.