Nieuws

Scheids­rech­ter ver­mijdt dat acti­vist zich vast­kleeft aan snookertafel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Twee activisten van de groep 'Just Stop Oil' hebben gisteren de derde avond van het WK snooker in het Engelse Sheffield verstoord. Olivier Marteel, een scheidsrechter uit Alveringem, kon één van de twee tegenhouden.

De partij tussen Engelsen Robert Milkins en Joe Perry moest worden stopgezet nadat een activist op de snookertafel in The Crucible sprong. Hij strooide een oranje poederachtige substantie op de tafel.

Ook aan de tweede tafel, waar de partij tussen de Noord-Ier Mark Allen en de Chinees Fan Zhengyi bezig was, waren er problemen. De West-Vlaamse scheidsrechter Olivier Marteel kon voorkomen dat een andere activist, een vrouw, zich aan de tafel zou vastkleven. 

Nieuw tafellaken nodig

De man die op de tafel raakte droeg een T-shirt met het opschrift 'Just Stop Oil'. De groep protesteerde vorig jaar al voor de Grote Prijs Formule 1 van Groot-Brittannië op Silverstone en tijdens meerdere Premier League-wedstrijden. Ze namen vorig najaar ook een bekend schilderij van Vincent Van Gogh onder vuur met tomatensoep.

Allen en Fan konden uiteindelijk met 40 minuten vertraging hun partij hervatten. Milkins en Perry konden niet herbeginnen. Aanvankelijk werd de tafel schoongemaakt met een stofzuiger, maar uiteindelijk bleek een nieuw tafellaken nodig.

Bekijk ook:

Belga