Nieuws

Roe­se­la­re Kunstuur met nieu­we wer­ken, nieu­we ver­ha­len en nieu­we vertellers

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de Sint-Amandskerk in Roeselare zijn de voorbereidingen voor de tweede editie van Kunstuur volop aan de gang. De tentoonstelling werd samengesteld door de broers Joost en Hans Bourlon, en zet topwerken van Belgische kunstenaars uit de periode 1850 tot 1950 in de spotlights.

De bezoekers krijgen de kunstwerken een voor een te zien in een rondleiding van een uur. Bekende Vlamingen als Delfine Lecompte en Wim Opbrouck vertellen op hun beurt het verhaal achter het werk. oost Bourlon, Het Kunstuur: "De bedoeling is dat de verteller je binnen trekt in het schilderij, je doet kijken. Je kijkt eigenlijk anderhalve minuut à twee minuten naar één schilderij, wat redelijk lang is. In een museum doe je dat nooit. Hier, door het verhaal, kijk je naar alle details."

Minutieus verhuisd

2023-03-17 00:00:00 - Kunstuur komt naar Roeselare
Nieuws

Kunstuur komt naar Roeselare

De vorige editie liep tot 17 maart, komende maandag opent de nieuwe editie. Joost Bourlon, Het Kunstuur: “We hebben iemand van de Nicolas Lemmens Studio die alle werken minutieus, centimeter per centimeter, nakijkt. Zij gaat na of ze nog altijd in perfecte staat zijn, of in dezelfde staat zijn zoals ze vertrokken zijn bij de eigenaars. En dan worden de werken opgehangen. Dat gebeurt allemaal door een firma die gespecialiseerd is in het transport en het ophangen van kunst.

De tweede tentoonstelling van Kunstuur loopt van 01/04/24 tot 03/11/24 in de Sint-Amandskerk in Roeselare.

Celien Tanghe
Ben Storme