Nieuws

Roe­ke­lo­ze chauf­feur belandt tegen gevel van appar­te­ment na ach­ter­vol­ging door politie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na een achtervolging is vannacht een voertuig tegen de gevel van een appartementsgebouw in Aartrijke beland. De 19-jarige bestuurder uit Deinze legde een positieve alcoholtest af.

De lokale politie van de zone Kouter kreeg rond 1.30 uur een BMW in de gaten door zijn roekeloos rijgedrag op de Aartrijkestraat in Eernegem, bij Ichtegem. De politie zette de achtervolging in, maar de chauffeur bleef met hoge snelheid wegvluchten. Op een bepaald moment verloor de wagen hierbij zelfs een band.

Ravage, wel geen gewonden

Uiteindelijk verloor de bestuurder de controle over het stuur op het kruispunt van de Eernegemsestraat en de Noordstraat in Aartrijke, bij Zedelgem. De BMW kwam daardoor tegen de gevel van een appartementsgebouw terecht. Bij het incident vielen geen gewonden. De brandweer moest wel ter plaatse komen om de woning van een 82-jarige vrouw te stutten. Door een kortsluiting was de woning ook even onbewoonbaar.

Positieve alcoholtest

De bestuurder van het voertuig legde een positieve alcoholtest af. Het rijbewijs van de 19-jarige man uit Deinze werd dan ook onmiddellijk ingetrokken. Hij zal in de loop van de dag verhoord worden over de feiten. Het is nog onduidelijk waarom de jongeman precies wegvluchtte.

Aartrijke1
Aartrijke2
Belga
Ben Storme