Nieuws

Rik Buy­se trekt lijst voor samen+ in Wielsbeke

Rik buyse wielsbeke

Rik Buyse - huidig fractieleider van N-VA Wielsbeke - zal de lijst trekken voor samen+ voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024. De nieuwe partij is een samensmelting van de grootste oppositiepartijen in Wielsbeke: U. en N-VA.

In juni hebben oppositiepartijen U. en N-VA in Wielsbeke aangekondigd dat ze in oktober volgend jaar naar de kiezers stappen als 'samen+'. 

De twee fractieleiders Rik Buyse en Jan De Potter zorgen niet voor een discussie over wie de nieuwe lijst zou trekken. "Jan stelde zelf Rik voor als lijsttrekker", klinkt het in een persmededeling.

"Toegegroeid naar elkaar"

Oppositiepartijen U. en N-VA hebben respectievelijk 5 en 4 zetels in de gemeenteraad. Meerderheidspartij CD&V had er 11, maar 7 verkozenen, onder wie 3 schepenen, kondigden eerder al aan om als Team 8710 op te komen.

De twee oppositiepartijen zeggen nu dat ze de laatste jaren erg naar elkaar zijn toegegroeid en dus is samengaan logisch, klinkt het.

2023-06-09 00:00:00 - Grootste oppositiepartijen in Wielsbeke gaan samen
Nieuws

Grootste oppositiepartijen in Wielsbeke gaan samen

Nieuwe namen

Over nieuwe namen op de lijst voor oktober 2024, wil samen+ nog niets kwijt. Wel geven ze mee dat ze bezig zijn om de juiste profielen te zoeken voor hun lijst.

Eerder scheurden twaalf leden van meerderheidspartij CD&V zich los. CD&V nationaal besliste daarop dat niemand nog de naam CD&V mocht dragen, tot groot ongenoegen van huidig burgemeester Jan Stevens.

Hij trekt in 2024 met een nieuwe partij 'Lijst Burgemeester Wielsbeke' naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Lijst burgemeester wielsbeke
Nieuws

Burgemeester van Wielsbeke trekt met nieuwe partij naar kiezer

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere