Reor­ga­ni­sa­tie Mil­co­bel: impact op West-Vlaam­se ves­ti­gin­gen is beperkt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bij zuivelbedrijf Milcobel staan 130 banen op de tocht. De meeste jobs gaan verloren in het Oost-Vlaamse Kallo, maar in de drie West-Vlaamse vestingen zullen er ook bedienden en kaderleden hun baan verliezen.

In onze provincie heeft Milcobel vestigingen in Langemark, Moorslede en Brugge. De arbeiders daar blijven gespaard van de reorganisatie, maar de bedienden dus niet. Hoeveel jobs er in West-Vlaanderen precies verloren gaan, kan het bedrijf nog niet zeggen. De hervorming is nodig omdat Milcobel efficiënter wil werken na de verliescijfers van vorig jaar.

Lokaal verankeren

Voorzitter Betty Eeckhaut: ​ “Als coöperatie is het onze ambitie om de lange termijnrelatie met onze leden te versterken onder meer via het uitbetalen van een competitieve melkprijs. We hebben daarvoor absoluut de kwaliteit in huis, getuige daarvan zijn de topproducten die we vandaag produceren. Bovendien is het belangrijk om als coöperatie sterk te staan om zo de melkveehouderij en zuivelverwerking in België blijvend lokaal te verankeren en een toekomst te blijven bieden.”

Ben Storme