Nieuws

Red­ders aan zee gaan digi­taal: Kin­de­ren via app snel­ler terugvinden”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Kustreddingsdienst IKWV heeft vanaf nu een app waarmee ze verloren gelopen kinderen op het strand sneller kunnen terugvinden. Want met het nieuwe digitale systeem verloopt de communicatie tussen de redders vlotter en kunnen ze ook foto's gebruiken. Ook de hulpdiensten krijgen toegang tot het systeem.

Lau Duprez is postoverste in Sint-Laureins in Westende. Op een tablet vult hij 's morgens in hoeveel wind er staat en welke vlag het is. Tot vorig jaar moest hij alles noteren in een boek. Dit is veel sneller en handiger. Maar het digitale systeem is vooral nuttig als er iemand vermist is. Lau Duprez, postoverste Sint-Laureins Westende: “Nu is het voordeel dat we met de tablet een foto kunnen oploaden. We krijgen ook allemaal vragen, bijvoorbeeld de nationaliteit, de leeftijd, kleren. Zo kunnen wij ook niks vergeten door te geven. Iedereen weet direct hoe het kind eruit ziet, heeft een perfecte beschrijving. En kunnen ze het beste het kind traceren.”

“We hebben snel een perfecte beschrijving. En zo kunnen we het best het kind traceren.”

Lau Duprez
Ikwv1
Ikwv2
Ikwv3
Ikwv4

An Beun, Kustreddingsdienst IKWV: “We hebben er ook voor gezorgd dat collega's hulpdiensten, bijvoorbeeld politie, brandweer of noodnummer 112 toegang krijgen tot het systeem, waardoor ze ook kunnen inloggen en de situatie op de voet kunnen volgen.”

De IKWV investeerde 100.000 euro in de digitalisering en de aankoop van tablets voor de 83 reddingsposten aan onze kust.

Redactie