Nieuws

Recon­struc­tie baby­moord: Ver­dach­te werk­te goed mee”

Recon1

In Brugge is de reconstructie gehouden in de zaak van een babymoord. De baby is onlangs dood teruggevonden in een vuilniszak, de speurders verdenken de moeder van 24.

De feiten speelden zich af begin januari in de sociale woonwijk Blauwe Poort in Brugge. De moeder beviel alleen thuis. Ze verstopte haar pasgeboren baby in een vuilniszak en legde die op zolder. Een huisgenoot vond twee dagen later de zak en verwittigde de politie. De moeder van het slachtoffer werd daarop gearresteerd voor kindermoord en schuldig verzuim.

Levend geboren

In eerste instantie werd ze niet voorgeleid bij de onderzoeksrechter, omdat het nog onduidelijk was of er überhaupt sprake was van een misdrijf. Het kon bijvoorbeeld ook om een doodgeboren baby gaan. De vrouw was er zelf van overtuigd dat haar kindje niet leefde.

2023-01-05 00:00:00 - Jonge moeder aangehouden voor kindermoord & schuldig verzuim
Nieuws

Jonge moeder aangehouden voor kindermoord & schuldig verzuim

De eerste resultaten van de autopsie hebben vrij snel aangetoond dat de baby wel degelijk levend geboren is en een tiental minuten leefde. Het meisje was bovendien volgroeid. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe het kind precies om het leven is gekomen. De moeder betwist alvast dat ze enige vorm van geweld gebruikte.

Recon2

"Wist niet dat ze zwanger was"

Volgens de verdediging wist de jonge moeder zelfs niet dat ze zwanger was. De uitlezing van haar gsm en de verklaringen van familieleden en vrienden zouden dat ook bevestigen. 

Met de reconstructie hoopte het gerecht op meer duidelijkheid over de omstandigheden. Die reconstructie is goed verlopen, zegt het parket, de verdachte werkte goed mee. Maar of het gerecht antwoord heeft gekregen is onduidelijk.

Ben Storme