Nieuws

Rebel Gar­den brengt groe­ne kunst tot leven in hart­je Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Brugge is Rebel Garden van start gegaan. Een opvallende tentoonstelling die ons doet stilstaan bij de relatie tussen mens en natuur. In drie musea, maar ook buiten, opvallende installaties en werk van een vijftigtal kunstenaars. En er zitten enkele verrassingen bij.

Een opvallende tuin in hartje Brugge. De Noorse kunstenaar Per Kristian Nygart brengt op eigenzinnige wijze de tuin terug die het Gruuthusepaleis ooit had. Het is één van de blikvangers van de verrassende tentoonstelling Rebel Garden. Meer dan 80 kunstenaars stellen tentoon, verspreid over drie musea. Het doel is om mensen aan te zetten tot groener leven, meer in de tuin door te brengen en meer respect te tonen voor de natuur

Niet alleen buiten, maar ook binnen hangt werk, in het Gruuthusemuseum, het Groeningemuseum en het Sint-Janshospitaal. Je kan er naar kijken, en zelfs ruiken mag.

Brusk

Vlakbij is er ook nog Brusk, het nieuwe gebouw van de musea. Het zal zijn eigen energie opwekken en zal zo energieneutraal mogelijk zijn. Er is voor Brusk ook een Rebel Garden geplaatst. Een moestuintje, door de studenten van Howest hier in Brugge. En die moestuin zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor het restaurant van Brusk.

Rebel Garden haakt aan bij de Triënnale die morgen start, en loopt tot 1 september.

Jonas Debrouwere
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse