Nieuws

Wan­neer houdt het op? Per­so­neel erg onge­rust’: Beau­li­eu stopt pro­duc­tie van kunst­gras bij vroe­ge­re Orotex

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Minder vraag en grote concurrentie uit China, daarom wil de Beaulieu-textielgroep stoppen met de productie van kunstgras in de vroegere Orotex-fabriek in Oostrozebeke. Er staan daar 30 jobs op de helling: 25 arbeiders en 5 bedienden.

De kunstgras-afdeling in Oostrozebeke richt zich op de tufting en finishing. Maar het gaat al een tijdje minder goed. De naaldvilt-productie blijft voorlopig wel buiten schot. Voor de werknemers is het de zoveelste klap op rij. Gisteren raakte al bekend dat Beaulieu een garenafdeling in Komen wil opdoeken, waar 140 mensen werken. In april verdwenen ook al 100 jobs in Wielsbeke, door het stopzetten van de productie van luxe vinyltegels en badmatten.

Orotex oostrozebeke
Nieuws

Beaulieu sluit ook tuft- en finishingafdeling kunstgras bij BFS Europe (voormalige Orotex) in Oostrozebeke: 30 jobs bedreigd

"Men vraagt zich af wanneer dit hier ophoudt. Het is de vierde aankondiging in anderhalve maand. Mensen zijn enorm bezorgd over hun toekomst."

Steve Meseure van de socialistische vakbond ABVV

"Wat men vanuit de directie aangeeft, is dat vooral de volumes zakken, de markt is in elkaar gezakt, en de concurrentie uit China. Dat is de hoofdzaak waarachter men zich schuilt. Het houdt precies niet op, dat was ook de reactie die we kregen van de werknemers gisteren. Men vraagt zich af wanneer dit hier ophoudt. Het is de vierde aankondiging in anderhalve maand. Mensen zijn enorm bezorgd over hun toekomst, en dat is ook terecht, denk ik", zegt Steve Meseure van de socialistische vakbond ABVV.

Lorenzo Dejonghe
Andy Debo