Nieuws
 | update 

Ramm­stein Oos­ten­de: poli­tie roept op: Kom met open­baar ver­voer of fiets’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Oostende maakt zich op voor de concerten van Rammstein. De Duitse metalband treedt vanavond en vrijdagavond op in Park Nieuwe Koers in de wijk Mariakerke. Er worden telkens zo’n 50.000 fans verwacht. De politie roept op om met het openbaar vervoer of de fiets te komen.

Fans rammstein 3

De Duitse metalband komt voor de tweede keer naar Oostende. Ook in 2022 traden ze op in de kuststad. Om alles veilig en vlot te laten verlopen zijn extra verkeersmaatregelen van kracht.

Naast het concert moet ook het gewone leven doorgaan. Wat blijkt: heel wat mensen komen van niet zo ver.

"We zien bij de ticketverkoop dat een kwart van de mensen uit West-Vlaanderen komt", zegt Eline Goeminne van de Politie Oostende." Dus: kom met het openbaar vervoer. De zon schijnt, er zijn extra treinen en extra bussen en trams. En twee extra grote fietsenstallingen met 6000 plaatsen."

Met zoveel volk kan het straks druk worden op de verschillende invalswegen. Politie Oostende onderstreept dat de Torhoutsesteenweg richting Gistel vanaf de Rolbaanstraat zal afgesloten zijn vanaf 16 uur. De winkels blijven wel bereikbaar.

Ook de Duinkerkseweg is dicht.

Op de E40 kan het druk worden tussen Jabbeke en Middelkerke, gezien de afritten Jabbeke, Gistel en Middelkerke dienen om de betalende reservatieparkings bij het concertterrein te bereiken. Weet: het is zinloos om naar die parkings te rijden als je geen reservatie hebt gemaakt, zegt de politie.

Maatregelen voor het verkeer

“Verschillende straten in de buurt van Park Nieuwe Koers hebben een parkeerverbod en de Duinkerkseweg zal afgesloten zijn voor verkeer. Er wordt in de wijk Raversijde ook een verkeersvrije wachtzone gemaakt voor de tramreizigers”, zegt de stad Oostende.

“In de uren voor en na de concerten, tussen 16.00 en 02.00 uur zijn extra maatregelen van kracht. Die bevinden zich vooral op de Torhoutsesteenweg en de omliggende straten van de evenementenweide Park Nieuwe Koers.”

Een gedetailleerd overzicht van alle verkeersmaatregelen, duidelijke mobiliteitsplannen en ‘veelgestelde vragen’ zijn te vinden op www.oostende.be/rammstein.

De bewoners en de handelaars uit de buurt werden via bewonersbrieven op de hoogte gebracht.

Fans rammstein 1

HERBEKIJK: Rammstein treedt op in Oostende (4/08/2022):

"Aanpassingen plan na editie in 2022"

Burgemeester Bart Tommelein: " Stad Oostende is helemaal klaar om de Rammstein-fans dit jaar opnieuw te ontvangen. De editie uit 2022 werd samen met alle diensten grondig geëvalueerd en er is een nieuw plan opgemaakt, zodat we op en top voorbereid zijn. We kijken uit naar de vele bezoekers die onze horeca een extra boost zullen geven."

Rammstein oostende 4
Stefaan Kerger
Andy Debo