Nieuws

Pope­ring­se Kei­kop haalt brons op World Chee­se Awards

De Poperingse Keikop is in de prijzen gevallen op de World Cheese Awards in Londen. Dat is één van de belangrijkste kaaskeuringen ter wereld.

De Keikop behaalde voor een tweede keer brons in de categorie witschimmelkaas.

De Rumbeekse kaasboerderij 't Groendal ontwikkelde de Poperingse Keikop in samenwerking met sociale werkplaats Sowepo uit Poperinge. Het specifieke is de toevoeging van hopscheuten. Keikop is een smeuïge kaas die de hopscheutensmaak perfect tot zijn recht laat komen en het karakter van de hopscheuten en hun unieke teelt bewaart. De kaas werd in 2013 na drie jaar voorbereiding gelanceerd en viel nauwelijks twee maanden later al in de prijzen op de World Cheese Awards. Dit jaar volgt de bevestiging.

Eerder raakte bekend dat in de categorie 'goudse kaas geproduceerd na 01/12/2013' Flandrien Kaas het best scoorde. Flandrien Kaas wordt gemaakt door de Belgische kaasgroothandel Triporteur uit Wervik. Klik hier .

De redactie

Taalfout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?