Nieuws

Pope­rin­ge wil oplos­sing voor leeg­staan­de kan­to­ren FOD Financiën

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De bovenste kantoren in het gebouw van FOD Financiën in de Hondstraat in Poperinge staan al sinds 2015 leeg. Het stadsbestuur wil samen met de federale overheid voor een nieuwe invulling zorgen. Een co-workingspace ligt op de tekentafel. 

Buiten Bpost die de gelijkvloerse verdieping bezet, staat het ganse gebouw leeg. "De oude kantoren van FOD Financiën kunnen een opfrisbeurt en een nieuwe bestemming gebruiken. Het verouderde pand ontsiert het hart van onze stad", zegt het stadsbestuur. 

"Voor wie thuis niet voldoende ruimte heeft, biedt zo'n coworkingspace een grote meerwaarde."

burgemeester Christof Dejaegher

Coworkingspace als win-win?

Momenteel betaalt de federale overheid al jaren leegstandheffingen aan Poperinge. Geld dat beter gespendeerd kan worden volgens de stad. Burgemeester Christof Dejaegher wil het gesprek aangaan en stelt als alternatief een coworkingspace voor. "Sinds de coronapandemie is thuiswerk aan een forse opmars begonnen. Voor wie thuis niet voldoende ruimte heeft, biedt zo'n coworkingspace een grote meerwaarde."

Poperinge wil dat de federale overheid het pand kosteloos ter beschikking stelt. Het stadsbestuur hoopt zo een win-win situatie te creëren. "Wij zorgen zo als stad voor nieuw leven in het pand, terwijl de overheid geen leegstandheffingen meer hoeft te betalen." 

Robbe Van Damme