Nieuws

Poli­ti­co­loog: Samen­wer­king tus­sen Open VLD en CD&V in Kort­rijk, is stra­te­gi­sche zet”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De samenwerking tussen Open VLD en CD&V voor een gezamenlijke stadslijst in Kortrijk, is vooral een strategische zet. En mogelijks de voorbode voor een ruimere herverkaveling van het politieke centrum. Dat zegt politicoloog Herwig Reynaert uit Torhout.

Herwig Reynaert, Politicoloog UGent: “Het is zeker een politiek-strategische zet. Ik denk dat het voor beide partijen goed uitkomt. Zowel voor Team Burgemeester die daarbij de garantie heeft dat ze toch opnieuw de grootste lijst zullen worden. Weliswaar met CD&V. En voor CD&V, na twaalf jaar oppositie, is het ook wel een unieke kans om in het college van burgemeester en schepenen te komen.”

Herwig Reynaert, Politicoloog UGent: “Het water was diep maar ik denk dat ook in de politiek de tijd wonden moet helen. Ik denk dat dat ook voor een stuk blijkt uit de lijstvorming. Onder andere de familie de Béthune en De Clerck zullen op de lijst staan. Dat is dus ongetwijfeld ook allemaal met de oudere generatie doorgesproken. Het is een goede zaak is dat je op een bepaald moment ook in de politiek bruggen slaat. Als je dan kijkt dat centrumpartijen het in de peilingen minder goed doen, zou dit wel eens een voorbode kunnen zijn van een soort van herverkaveling op andere politieke echelons."

Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk
Nieuws

Vincent Van Quickenborne stapt met nieuwe Stadslijst, samen met CD&V, naar de kiezer

De redactie